Stress - Din trofaste følgesvenn eller skruppelløse fiende?

#arbeidsmiljø #klovn #latter #ledelse #leder #lederstil #motivasjon #stress #stressmestring #superhelt Feb 21, 2024

I dag vil jeg ta dere med på en fortryllende reise gjennom det mystiske landskapet av stress, sett fra et lederperspektiv. Er stress virkelig vår beste venn som hjelper oss med å oppnå suksess, eller er det vår bitre fiende som gjør oss til levende nervøse vrak? La oss utforske dette med et glimt i øyet og en god dose humor.

Først av alt, la oss snakke om hvordan stress kan være som en trofast følgesvenn. Tenk på det som din egen personlige trener, som pusher deg til å strekke deg utenfor komfortsonen din og ta tak i utfordringene med en smil om munnen. "Du kan klare det!" roper stresset, mens du navigerer gjennom en endeløs strøm av møter, rapporter og uventede branner som må slukkes. Kroppen blir satt i alarmberedskap, og får deg til å yte ditt aller beste. Uten det lille adrenalin-kicket fra stresset, ville du kanskje aldri ha nådd de store høyder du gjør som leder.

Sett fra en annen side, kan stresset også være som en skruppelløs fiende som lurer i skyggene, klar til å angripe når du minst venter det. Den konstante gnagende følelsen av å være overveldet, som får deg til å føle at du aldri kan ta deg en pause. Plutselig føler du deg som en sjonglør som prøver å holde alle ballene i luften samtidig, og det er bare et spørsmål om tid før du mister kontrollen og ender opp med en salig rot. Så smeller det! Stresset får deg til å bli klumsete, ta dårlige beslutninger, miste perspektiv og til og med gå glipp av de viktigste øyeblikkene på veien til suksess. Det føles som du foretar et rollebytte, og skifter fra å være en omgjengelig og samlende leder som alle ser opp til, og bytter til en litt mindre attraktiv rolle, nemlig å bli en klumsete klovn som er usikker, glemmer navn og mister hele kaffekoppen utover tastaturet.

Så hva gjør du når stresset begynner å kile deg på ryggen som en irriterende katt? For det første, husk på at du ikke er alene. Selv en ambisiøs leder som deg, trenger ikke kjempe kampen på egenhånd. Del dine utfordringer med kollegene dine, og vær åpen om dine bekymringer. I tillegg kan du prøve å sette noen grenser. Si "nei" til unødvendige oppgaver, og lær deg kunsten å delegere. Husk, du er en superhelt, men selv superhelter trenger av og til en sidekick… Så ta et dypt pust og inviter dine kollegaer til en felles kaffe, fortell om situasjon du befinner deg i og be om hjelp. Le litt av deg selv og situasjonen du befinner deg i, og ikke ta alt så høytidelig. Husk at latter og et godt humør kan være det beste våpenet i kampen mot stress.

Et annet godt råd er at du må huske å ta vare på deg selv. Sett av tid til å slappe av og gjøre ting du elsker utenfor jobben. Trening, yoga, meditasjon eller til og med et godt gammeldags Netflix-maraton kan bidra til å lade batteriene og gi deg ny energi til å møte utfordringene med et klarere sinn.

Så, er stress virkelig din venn eller din fiende? Vel, kanskje det er litt av begge deler. Det er som en uforutsigbar venn som noen ganger tar ting litt for langt, men som du likevel ikke kan leve uten. Så omfavn det, lær av det, og husk alltid å beholde ditt unike smil selv når stresset prøver å tvinge det vekk.