Balansekunst i livet

#arbeidsglede #balanse #hverdagsglede #livsmestring #lykke #motivasjon Mar 03, 2024

Ingenting er som å starte dagen med en kopp kaffe på sengen, sammen med min samboer. Jeg synes det er noe helt spesielt med å starte dagen på den måten, med en kopp kaffe og tid til å være sammen med noen man er glad i. Jeg var så heldig å få starte min søndags morgen slik i dag. Etter en hyggelig kaffedrøs, tok jeg en titt på den digitale utgaven av lokalavisa.

En artikkel i dagens lokalavis, inspirerte meg til å skrive et nytt innlegg som handler om å finne balanse. Artikkelen handlet om en lokal kjøpmann som valgte å si opp jobben, fordi han ønsket å prioritere seg selv og sin famille. Høy arbeidsmengde over mange år, førte til at et sosialt liv og fritid for lengst hadde blitt parkert. Nå ønsket han å prioritere annerledes.

Historien om kjøpmannen er dessverre ikke unik. La det være en påminnelse om hvor viktig det er å ta gode og bevisste valg som er til sitt eget beste. Vi har så lett for å la oss bli fanget av en daglig rutine hvor arbeidet tar overhånd, og vi glemmer å sette av tid til oss selv og våre nærmeste. Det er så viktig å lytte til egne behov og ønsker, og ta vare på seg selv og de menneskene vi er glad i. Historien fra lokalavisen viser nemlig en utfordring som de fleste av oss kjenner på, nemlig å finne en god balanse mellom jobb og fritid.

De fleste av oss er opptatt av å gjøre det godt, både på arbeid og på fritid. Mange av oss går rundt med et ønske om å stadig klatre høyere på karrierestigen, samtidig som ønsket om å være en superhelt på hjemmebane også er tilstede. Kanskje er dette forventninger som ikke er mulig å oppfylle på samme tid, ihvertfall ikke over en lengre tidsperiode. Vi streber alle etter å gjøre det rette i livet, og forsøker etter beste evne å ta gode valg og prioriteringer. Å finne den rette balansen mellom jobb og fritid er en individuell prosess, og det finnes ingen enkel løsning som passer for alle. Det krever bevissthet, selvrefleksjon og mot til å ta aktive valg som kan bidra til å skape en mer harmonisk tilværelse. Et godt sted å starte er å reflektere over hva som faktisk betyr noe for deg selv og å ta aktive valg basert på disse refleksjonene. Fokuser på hva som føles rett for deg selv og å ta de prioriteringene som er riktige for deg og din familie. Det er kun du som kjenner dine egne behov og ønsker, derfor er det viktig å lytte til disse fremfor å la seg styre av andres meninger. Balansen mellom jobb og fritid er en kontinuerlig prosess som krever bevissthet og innsats, men det er virkelig verdt det for å kunne leve et tilfredsstillende og meningsfullt liv.

La oss huske på at livet er for kort til å tilbringe i konstant stress og arbeidspress. Selv om karriere og suksess er viktig, er det også viktig å finne tid til å pleie personlige relasjoner og sørge for at vi har det bra. For hva hjelper det å ha suksess på jobben hvis vi ikke har noen å dele det med, eller hvis vi ikke er lykkelige og tilfredse i våre egne liv? Så la oss reflektere over hva som virkelig betyr noe for oss, og huske at det er aldri for sent å gjøre endringer som kan føre oss nærmere et liv som er i samsvar med våre innerste ønsker og verdier. La oss sette pris på de små øyeblikkene, som en kopp kaffe på sengen, og huske at det er disse øyeblikkene som virkelig gjør livet verdt å leve.

 

Malin😊