4 pils og en pizza

#ansatt #balanse #familie #fritid #glede #leder #venner Mar 27, 2024

De fleste av oss kjenner til sangen "4 pils og en pizza", skrevet av Åge Aleksandersen. Denne sangen har inspirert meg til å skrive dagens blogginnlegg som handler om å sette pris på hverdagens øyeblikk, og være tilstede her og nå.

Med påsken like rundt hjørnet, ser mange av oss frem til noen velfortjente fridager fylt med gode opplevelser, deilig mat og avslapning. Men midt i denne forventningen kan vi lett glemme å verdsette det som faktisk er rett foran oss - de små, hverdagslige gledene.

I en travel hverdag, hvor kalenderen er full og forpliktelsene mange, er det enkelt å miste fokus på det som virkelig betyr noe - nemlig øyeblikket. Det er i disse enkle stundene, som å dele fire pils og en pizza med familie eller venner, at vi virkelig kan oppleve glede og mening.

Vi har en tendens til å se fremover i tid, å drømme om fremtidige prestasjoner og mål. En eksotisk reise, en stor villa, ny bil eller en fet lønning fra drømmejobben. Men det er like viktig å sette pris på de små gledene i hverdagen. Det kan være den varme kaffekoppen om morgenen, et vennlig smil fra en fremmed, eller et måltid delt med våre nærmeste.

Når vi tar oss tid til å verdsette disse øyeblikkene, begynner vi å forstå den virkelige rikdommen i livet. Det er ikke de store hendelsene eller prestasjonene som gir oss mest glede, men heller de små, men betydningsfulle stundene som gir livet innhold og dybde.

Så når du sitter rundt bordet i påsken, omgitt av familie eller venner, og deler et måltid med pizza eller noen øl, ta deg tid til å virkelig nyte det. Ikke la tankene vandre til fremtiden eller bekymre deg for fortiden. Vær til stede i øyeblikket og sett pris på den enkle gleden av å være sammen med de du er glad i. For det er i disse små øyeblikkene av enkelhet og samhørighet at vi virkelig kan finne lykken.

Med dette ønsker jeg deg og dine en riktig god påske, fylt med kjærlighet, latter og selvfølgelig, fire pils og en pizza!